MODEFARVER BADEVÆRELSE 2023

2023 ER BADEVÆRELSERNES ÅR!

Renovering af et badeværelse er måske ikke altid noget man bare lige gør. Det er ofte både besværligt og dyrt. Der skal være tjek på regler om vådrumssikring og meget mere. Men du kan faktisk sagtens give dit badeværelse en makeover som ikke kræver en totalrenovering. Tendenserne for 2023 viser at bæredygtighed er et tema som er kommet for at blive – kombineret med retro-tendensen har de danske badeværelser fået mange flere år at leve i! Nu tør vi igen indrette vores badeværelser med lidt mere farverige nuancer og detaljer. Eksempelvis er det ikke længere et must at du skifter din gamle håndvask eller dit badekar fra 70’erne ud – har du dem i en retro grøn, beige eller gul farve kan du gøre dit badeværelses misundelsesværdigt for selv en største indretningsguru.

INDRET MED NORDISKE FARVER PÅ BADEVÆRELSET

Natursten og marmor blandet med mørke træsorter eller mørkbejdsede træskabe vil være en lækker opdatering af den klassiske kølige nordiske indretningsstil. Farvepalletten er naturlig og jordnær, med et lille twist af retro. Ønsker du ikke at gå med de brune elementer, er blå elementer et ideelt alternativ. De blå toner ånder stadig nordisk og køligt og associationerne til den skandinaviske natur er der stadig. Himmel og jord mødes her; bland gerne med natursten for at få den helt rigtige følelse.

MODEFARVER NORDISK BADEVÆRELSE 2023 

TRÆSORTER OG PERSONLIGHED NÅR DU INDRETTER ET BADEVÆRELSE

Det skal dog lige nævnes at det lyse nordiske badeværelse stadig er in, men vi vælger i større omfang at supplere med mørke og varme træsorter og materialer. Vi ønsker også at vores personlighed i højere grad afspejles på badeværelset, og hvor farver som sort, grå og hvid har domineret tendensen de sidste mange år, tilføjer vi nu dejligt opkvikkende farvestænkt til velvalgte detaljer. Hvorfor ikke male badeværelseskommoden om med en lækker armygrøn træmaling? Eller måske en smuk koralrosa farve? Du kan også vælge at udskifte armaturet med noget virkelig iøjnefaldende. Det vigtigste i når du indretter dit badeværelse i 2023 er at din personlighed kommer til udtryk. Vores træmaling fra norske Gjøco kan tones i alle regnbuens farver og fås med forskellige glansgrader, så du kan få dine paneler ligeså matte eller blanke som du ønsker.

Grøn Badeværelse

Rattan er et godt og miljøvenligt materiale, som er blevet et meget trendy indslag i moderne boligindretning.

En billig måde at fikse badeværelset om på, er ved at male væggene om. Vær opmærksom på at vælge en vådrumsmaling hvis du skal male i direkte vådzone.

MILJØVENLIGE OG GRØNNE BADEVÆRELSESFARVER 2023

Bæredygtighed, miljøvenlig, genbrug- up-cycling, re-cycling er begreber som bliver ved med at hænge ved. I de senere år er vi blevet mere og mere bevidste, og bag langt de fleste af vores valg gemmer der sig en tanke om at minimere forbruget. Vores jord kan ikke holde til det masseforbrug som præger vores samfund, hvilket viser sig i daglige rapporter om miljøtrusler og klimaforandringer. Det er ikke svært at implementere miljøvenlighed og bæredygtighed i et badeværelse. Måske vælger du at købe en brugt håndvask eller badekar online? Eller måske vælger du at male den gamle kommode og give den nyt liv, frem for at smide den ud. (vores træmaling kan tones i alle regnbuens farver). Hvis du er så heldig at finde en gammelt ornamenteret spejl på et loppemarked, kan de bidrage til en stor forandring for få penge – samtidig med at5 du gør vores planet en tjeneste.

Bring naturen ind i dit hjem!

Denne trend er ikke ny, men det ser heller ikke ud til at den forsvinder lige foreløbigt. Vi ved at naturen har en positiv effekt på mennesker – vi bliver faktisk gladere når vi er omringet af grønt.

Vil du opnå et mere jungle-agtigt udtryk på dit badeværelse, er der mange gode løsninger som slet ikke behøver at koste det hvide ud af øjnene.

Du kan eksempelvis male en væg med grøn maling. Tilføj dernæst nogle grønne planter i krukker af rattan eller træ; mix med tekstiler med dyreprint og -motiver og top det hele med en lækker grøn badeværelsesmåtte. Vil du gå all-in kan du supplere med et mønstret tapet med motiver af eksotiske bløde eller junglemotiver. Alternativt kan du dekorere dine fliser eller klinker selv ved hjælp af vores maleskabeloner. Her kan du se vores brede udvalg af forskellige maleskabeloner med natur-motiver, der tilføjer det der ekstra ti dit badeværelse.

Det vigtigste at huske på når du indretter med jungle-tema er, at du ikke kan gøre noget forkert. Det er kun din fantasi der sætter grænser når du skal vælge farve og detaljer til dit badeværelse.

Mørke farver til badeværelset:

Gothcore Palletten 2023

For at undgå at skabe en Dracula-hule skal du være varsom og ikke overdrive med gyldne detaljer i kombination med de mørke farver. Selvfølgelig kan du have armaturer, spejle og knopper som emmer af gotisk barok, men pas på med at gå all-in. Så er det bedre at du vælger at kombinere forskellige slags industrielle materialer med nogle umættede farver, og derefter tilføjer nogle individuelle detaljer i kobber eller messing. Nedenfor seer du vores udvalgte favorit-farver i gothcore-palletten.

 MYSTIK OG GOTH

Gothcore eller moderne gothic, som det også er kendt som, har gennemgået en forvandling og er en af de hotteste trends i år 2023 (så læs godt med, for du vil støde på dem overalt!) Dramatiske elementer med et strejf af barok kombineres med moderne detaljer. 

Det er ikke kun i køkkenet at vi ser koraller gøre sit indtog – vi finder også den skønne og opkvikkende farve på badeværelset i 2023!

INSPIRATION TIL FARVER PÅ BADEVÆRELSET

Koralrød eller koralrosa giver en skøn ro, selvom den i sig selv er en livlig farve, giver den ro i krop og sjæl. Koralfarven kommer i mange forskellige toner og nuancer, og den kan trække mod den røde og lyserøde, eller mod den orange retning hvis den er lidt varmere. 

Mal badeværelset i farver

Vores fortolkning af koraltrenden har skabt farven Temptation pink som er en unik farve da den skaler en følelse af moderne og vintage, på én og samme tid. Koralrød kan kombineres med mange andre farver alt efter hvilket look du sigter efter. Ønsker du et Caribisk præg, er turkisblå, pastelgul og mintgrøn skønne muligheder. Hvorfor ikke kaste sig ud i at male dine gamle fliser i en skøn koralrosa tone mod hvide vægge, og supplere med et strejf af turkis i badeværelsets tekstiler?

Nedton med tone-i-tone vægfarver på badeværelset

Finder du koraltrenden lidt for sprælsk til din smag? Mal tone-i-tone og supplér med en enkelt kontrastfarve. Her har vi anvendt den sarte pastelgule frozen lily for at skabe en minimal kontrast til de rosa toner.

Terazzo, klinker og marmor: Gode farver til Badeværelset

 Mange af os gyser ved tanken om de gamle terrazzo-beklædte badeværelser. Men nu gør terrazzo-moden et stort comeback og den institutionelle følelse er væk! Der er mulighed for uendeligt mange mønstre og farvesammensætninger.

 Farver på Badeværelset

En anden badeværelsestrend for 2023 er, at mosaikken skal ud og erstattes af store fliser som skaber et sammenhængende og rent udtryk. Det er stadig det naturlige og harmoniske der er i spil, hvilket afspejles i farver og valg af materialer. Naturlige farver blandes med mørke træsorter og organiske former. Hvide or sorte detaljer skaber et minimalistisk og eksklusivt udtryk. Her passer det vidunderlige og smukke marmor jo perfekt ind!

Drømmer du om marmoreffekt på badeværelset uden de dyre men smukke fliser? Hos Gebenna fører vi Spartelmasse med marmoreffekt, klassisk stuk. Med denne kan du skabe perfekte marmorimitationer!

Vil du prøve et lidt anderledes mønster er skaktern utroligt populære i 2023. Her ser vi ikke kun den klassiske franske bistro-stemning præget af sortre og hvide fliser. Nu vælger vi at blande mønstret med andre farver for at få det der lille ekstra personlige præg. Ellers bliver badeværelsestrenden atter præget af grå og beige nuancer.

MIX OG MATCH: BLAND MATERIALER OG TEKSTURER

Skab en hyggelig atmosfære ved at blande forskellige materialer, teksturer og strukturer. Her blander du træ, metal og andre materialer og skaber en perfekt balance mellem minimalisme og maksimalisme. Tænk ud af boksen og vælg andre muligheder i stedet for den klassiske toiletpapirholder eller tandbørsteglas. Vi ser så mange badeværelser som er møbleret med metalkurve i stedet for det klassiske valg af hylder i glas. Tilføj pendler i stedet for væg- og loftslamper, med snoede grønne planter – mulighederne for at tilføje et personligt præg er uendelige!

ET MIX AF MODEFARVER 2023

Træ i kombination med sten og keramik blødgør og bidrager til en behagelig og afslappende atmosfære. Trendforskere spår at træmaterialer vil fylde mere og mere på badeværelset i fremtiden. Se vores udvalgte modefarver til badeværelset 2023 her!

 

Rul til toppen