Oversete værktøjer for håndværkere til træarbejde

Afhængigt af hvilken slags arbejde du gerne vil udføre som håndværker, såsom møbler, udskæring, scrolling, skulptur, drejning, gør det selv fix-its rundt i hjemmet eller restaureringsarbejde, er der to måder at komme i gang på.

 

Den ene er at gå ind for en fuldt udstyret værksted. Den anden, og den bedre måde, er at starte i det små og akkumulere de værktøjer, du har brug for, gradvist. Dette er også en billigere måde at begynde på, da indretning af et værksted kan koste dig mange penge. Der er også chancer for, at du ender med at tilføje værktøjer, du næsten ikke bruger. En anden ting er, at man næsten altid køber et værktøj, der har mere end én anvendelse.

 

Lad os tage et kig på nogle oversete værktøjer som du bør overveje at have i dit værktøjssæt.

 

Vinkel lineal

En vinkel lineal, eller kombinationsfirkant, kommer i 6″ og 12″ størrelser. De fleste træarbejdere bruger 6″-modellen, simpelthen fordi den er nemmest at have med rundt. Desuden vil det meste af det materiale, du vil bruge, ikke være større end 6″ bredt, så 12″ er overkill.

Vinkel lineal er en trekant, du kan bruge til at markere firkantede snit på lager. Når du har målt længden af ​​snittet, retter du med vinkel lineal op med kanten af ​​brættet. Den korte side vil give dig et lige, firkantet snit hen over endekornet.

Du kan også måle vinkler af med en vinkel lineal. Dette hjælper, når du måler for en affasning på en bordsav eller markerer et snit til en geringssav. Du kan endda bruge dit vinkel lineal til at bestemme en eksisterende vinkel.

Bare sørg for at købe en lavet af metal. De plastiske er ikke kun skrøbelige, men de kan også deformeres, hvilket gør dem ret ubrugelige.

 

Håndplan

Et håndplan er nøglen til alsidighed i dit træværk. Du kan flad et stykke træ, tilføje en kurve til det eller firkante dit arbejde. Form eller affas din skaft ved hjælp af et blokplan. Når du har et stykke svalehale, kan du glatte samlingen med dit håndplan i stedet for at bruge endeløs tid på at slibe. Dit fly kan lette kanterne på et stykke og tage skarpheden ud af det.

Det er vigtigst at sikre, at bladet på håndplanet er skarpt. Brug en lille smule olie på slibestenen og hold skråkanten fladt mod stenen. Løft hælen lidt, og finpuds den. Det vil danne en grat, men det er OK. Vend bare bladet og gnid det på stenen på den flade side. Det vil fjerne graten. En hætteskrue holder klingen på plads, og det er her, du justerer dybden af ​​det plan, du vil skære.

Hvis du udfører fint arbejde, vil du måle bladet ved omkring 1/64″. For mere generelt arbejde går du med så meget som 1/16″. Rul trykket fra bagsiden af ​​flyet til fronten, mens du fuldfører snittet, så du ikke ender med at bue. Hvis du skal høvle endekorn, skal du jævne begge ender mod midten for at undgå at rive den udvendige kant op.

 

Mejselen

Et udvalg af mejsler bør være en del af ethvert arbejdsbord. Mejsler er ikke kun for træskærere. Enhver træarbejder skal bruge mejsler til at rense samlinger og savsnit. Se efter mejsler lavet af højlegeret kulstofstål eller chrom-vanadiumlegeret stål.

 

Hårdttræsgreb er bedst, især hvis de har metalhætter på dem. Dette vil forhindre enden af ​​håndtaget i at blive misformet, når du hamrer på det.

 

Bliv synlig online

Måske et af de vigtigste redskaber, er et digitalt værktøj, hvor folk nemt kan finde dig.

Alle kan oprette en virksomhedsside på Facebook; det er gratis og kan gøres i et snuptag. 

 

På den anden side er det ikke gratis at oprette en virksomheds hjemmeside, men det indikerer, at du er relativt seriøs omkring din virksomhed. Derfor kan en professionel hjemmeside få dig til at se mere troværdig ud.

 

Rul til toppen