Sådan kan du skabe et bedre miljø i fritidsklubben med god indretning

Mange børn og unge benytter sig af en fritidsklub efter skole. Her har de mulighed for at være sammen med deres venner udenfor skoletiden. En fritidsklub byder ofte på mange forskellige aktiviteter. Derfor er det vigtigt, at din klub er indrettet, så du har de bedste forudsætninger for at underholde børnene, som bruger klubben. Indretning behøver ikke at være kompliceret. Dog er det vigtigt, at det er gennemtænkt.

Tjen penge til din klub

Selvom indretning ikke behøver at koste kassen, er det stadig ikke en billig opgave. Især hvis du gerne vil indrette mere end et rum. Derfor er det muligt for dig at tjene penge til klubben med at sælge diverse produkter. Det kunne for eksempel være forskellige tekstiler. Du får hjælp til, hvordan du kan starte med at sælge og på den måde tjene penge. Disse penge kan derefter bruges til at indrette din klub, som du gerne vil. Tjen penge til klubben og brug pengene som et ekstra tilskud eller som starten på et budget.

Indretningstemaer og forskellige rum

Det er vigtigt at du har en plan for, hvordan du gerne vil have din fritidsklub til at se ud. Tænk over hvilke rum du vil indrette, og hvilke møbler du gerne vil bruge.

Det kan være at du eksempelvis har et computerrum. Dette computerrum kan optimeres med en behagelig sofa, hvor de besøgende kan sidde og hygge sig. Derudover burde du tænke over hvilken stemning, du gerne vil skabe. Væggene på gangene kunne eventuelt males med et mønster for at skabe en munter og sjov stemning. Alt dette er op til dig. Dog er det også muligt at finde en professionel, som kan hjælpe dig med at gøre dine visioner til virkelighed.

Indretning, der giver mening

En fritidsklub er ofte fyldte med børn og unge i flere timer. Der bliver løbet rundt, spildt mad og kastet med ting. Derfor er det vigtigt at tænke over indretningen, så det kan være flot og praktisk på samme tid. Eksempelvis er plastiskstole lettere at rengøre end stole med stof.

Yderligere er det vigtigt at tænke over at skabe god plads til børnene. Tænk over hvilke møbler du placerer hvor. På den måde kan børnene lege, lige hvor de vil, uden der står en reol eller lignende i vejen.

Børn og unge har brug for et kreativt og behageligt sted at være. Dette miljø kan du skabe i din fritidsklub.

 

 

Rul til toppen