Kort guide til at vælge de rette hængsler til dine nye døre derhjemme

Som almindeligt menneske uden nogen håndværksmæssig baggrund kan det være en ny og spændende jungle at navigere i, når man skal forsøge at finde det rette hængsel eller beslag til sit projekt derhjemme.

 

For som en hurtigt scrolle-tur på en hvilken som helst hjemmeside vil vise, så er et hængsel ikke bare et hængsel. Tværtimod. Hængsler fås i alverdens former, størrelser og tykkelser, og de tjener mindst lige så mange forskellige formål.

 

Men før du opgiver at finde rundt i denne favre ny verden, så sæt dig ned og brug to minutter på at læse denne artikel. Vi hjælper dig nemlig med at snævre feltet ind, så du kan lykkes med det projekt, du har sat dig for.

Vælg den rigtige type hængsler

Hos Beslagfabrikken finder du et kæmpemæssigt udvalg af hængsler og beslag til forskellige formål. Til at starte med er det derfor en god idé at få kategoriseret dit beslag.

 

Skal det bruges til dine vinduer? Til dine tagrender? Til at samle møbler? Til at få døren til at stoppe med at knirke?

 

Når du har indsnævret dit felt til eksempelvis dørhængsler, så er det næste du skal finde ud af, hvilken størrelse dit beslag skal have. Typisk er størrelsen angivet med to tal: det ene angiver bredden, det andet angiver højden.

 

Herefter er det oftest et spørgsmål om farve og materiale, som langt hen ad vejen er et spørgsmål om temperament. Selvom mange hængsler og beslag er diskret størrelser, man ikke bemærker til dagligt, så er hængsler til døre gerne synlige.

 

Derfor vil det være smartest at vælge de rustfri stål-versioner, der passer ind i de fleste hjem og indretninger.

 

Vær opmærksom på, at de fleste hængsler og beslag sælges uden skruer. Disse skal du sørge for at anskaffe ved siden af.

Der er altid råd og vejledning at hente

Er du på udkig efter billige hængsler til døre i hjemmet, så kan du med sikkerhed finde dem, du skal bruge hos Beslagfabrikken. Fabrikken er nordens største leverandør af hængsler og beslag til private og erhverv, og deres sortiment råder over hundredvis af forskellige produkter.

 

Ikke dermed sagt at det nødvendigvis gør din søgning lettere. Men det gør til gengæld, at du ved, at det dørhængsel, du ender med at købe, også er i ægte, dansk kvalitet. Som eksperter på området kan man hos Beslagfabrikken også søge råd og vejledning – både til valget af et specifikt produkt, samt til montering og vedligeholdelse af det.

Rul til toppen